Красен Кралев изрази огромното си недоволство от последните заповеди за спорта, свързани с противоепидемичните мерки.

Според него те са неясни, объркващи и водят до пълен хаос. Кралев задава конкретни въпроси, свързани със заповедите, които могат да бъдат тълкувани по различен начин от службите на РЗИ в страната.

Докато служебно назначеният министър на Румен Радев се чуди дали е тъп или не, здравните власти се разпореждат със съдбите на спортистите без дори да се допитат до експертите в ММС.

Кралев: Андрей Кузманов показа, че не знае какви са функциите на министъра на младежта и спорта

Кралев: Андрей Кузманов показа, че не знае какви са функциите на министъра на младежта и спорта

"О, свещена простота!"

Ето какво заяви той:

"Има ли пилот в самолета?

Предизборният щаб на Румен Радев се подигра с българския спорт. Така могат да се разчетат наложените противоепидемични мерки на Стойчо Кацаров, засягащи сектора.

Оставям настрана твърденията на същия този Стойчо Кацаров за мерките, които бяха взети в началото на ковид пандемията миналата година. Всеки може да ги открие в интернет и да си направи извод какви хора управляват здравната криза в момента. Заповедите на служебния здравен министър, касаещи сектор "Спорт", са трудни за асимилиране, пораждат редица въпроси и дават възможност за различно тълкуване от всяко едно РЗИ. Например:

Термин "спортни състезания с професионален характер "в българското спортно законодателство няма. Има състезатели аматьори и такива с професионални договори.

Точка 13 от заповедта на министъра гласи: Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели професионалисти. Децата до 19 години,трениращи всеки ден, в какви състезания участват тогава-от аматьорски или професионален характер? Ако са от професионален, имат ли сключен договор за професионалисти или нямат? Ако не са професионални, значи затварят всички колективни спортове за юноши и девойки на закрито - баскетбол, волейбол, хандбал, футзал и т.н.,включително и тези в по-ниските аматьорски групи за мъже и жени.

Кралев: Дългогодишният труд на Илиана Раева и нейния екип изведе българската художествена гимнастика на върха!

Кралев: Дългогодишният труд на Илиана Раева и нейния екип изведе българската художествена гимнастика на върха!

"Фантастичните ни златни момичета триумфираха безапелационно във финала"

Спира ли се футболното първенство на ниво трета и четвърта лига, където играят аматьори. Там състезанията от "професионален характер" ли са или от аматьорски, след като в тях участват само и единствено аматьори. Мачовете ще се играят с публика или без публика?

Спира ли турнира за купата на България по футбол, след като този кръг играят аматьори срещу отбори от Втора лига? И ако се класират, ще играят ли мачовете си срещу отбор от Първа лига?

Момчетата на Мартин Стоев, които вчера станаха втори в света, ще могат ли да тренират след прибирането си, ако нямат професионален договор?! Световното първенство по волейбол за девойки до 18 години започва на 20 септември в Мексико. Те са аматьори. Този отбор може ли да тренира?

Ще бъдат ли компенсирани клубовете по баскетбол, волейбол и други колективни спортове, които остават без никакви приходи? Спират им се билетите, а школите трябва да хлопнат врати и да не прибират такси? още, и още...

Когато правителството на Бойко Борисов вземаше решения дали и какви мерки да бъдат приложени в спортния сектор, Министерството на младежта и спорта беше сред водещите ведомства при обсъждането им. Когато се издаваха заповеди имаше конкретика, всичко беше описано точка по точка. Всички мерки бяха разбираемо обяснени, а интересите на спортистите бяха защитени от държавата и ресорното министерство. Очевидно е, че в момента на никого в Спортната палата не му пука за спорта.

Трябва ли Красен Кралев да носи „отговорност“ за представянето ни на Олимпийските игри в Токио?

Трябва ли Красен Кралев да носи „отговорност“ за представянето ни на Олимпийските игри в Токио?

Това са фактите

Докато служебно назначеният се чуди дали е тъп или не, здравните власти се разпореждат със съдбите на спортистите без дори да се допитат до експертите в ММС.

Бюджетът на държавата ще се актуализира, но пари за спорт там няма, въпреки че с така наложени мерки, спортните организации ще бъдат едни от най-тежко засегнатите. Отговорността за това, че не са предвидени пари за сектора е на министъра, който трябва да защитава интересите на спорта.

Олимпиадата мина. Но идва следващата Олимпиада. Предстоят един куп квалификации, световни и европейски първенства, на които сме домакини. Какво правим с тях?

Отговорите трябва да бъдат дадени веднага! Призовавам временно обитаващите Министерство на младежта и спорта отговорни фактори да не се крият зад гърба на Румен Радев и да се погрижат незабавно за интересите на сектора".

Красен Кралев: Гордейте се, българи! 13-годишното чакане свърши!

Красен Кралев: Гордейте се, българи! 13-годишното чакане свърши!

Едно 21-годишно момиче от Долна Митрополия ни накара да се чувстваме горди, споделя той