Бившият министър на младежта и спорта - Красен Кралев публикува пост на страницата си във Фейсбук, където коментира телевизионно интервю на сегашния служебен министър на спорта - Андрей Кузманов. Според него Кузманов не знае какви са неговите функции и ролята му се изразявала в това единствено да популяризира успехите на спортистите по "интернетите".

Ето какво пише Кралев:

О, свещена простота!

За пореден път назначеният за служебен спортен министър-модерният петобоец Андрей Кузманов показа, че не знае какви са функциите на министъра на младежта и спорта. Не, министърът не провежда тренировките и не подава топките. Отговорността за спортната подготовка на състезателите се носи от президента на спортната федерация и от треньорите. Стратегията за развитието на спорта е отговорност на министъра. Такава стратегия, каквато ние направихме през 2016г. за развитието на женската борба, женския бокс, женското кану и каратето.

Кралев: Дългогодишният труд на Илиана Раева и нейния екип изведе българската художествена гимнастика на върха!

Кралев: Дългогодишният труд на Илиана Раева и нейния екип изведе българската художествена гимнастика на върха!

"Фантастичните ни златни момичета триумфираха безапелационно във финала"

Министърът отговаря за осигуряването на средства и условия за подготовка. Задача, с която сме се справили в последните пет години-по думите на спортистите и на ръководителите на федерации.

Министърът отговаря за изграждането на нови спортни съоръжения и за реконструкцията на съществуващите - над 100 обекта са реновирани и изградени за последните 7 години. Трите кабинета на Бойко Борисов са инвестирали над 500 млн. лева в спортната инфраструктура на държавата!

Министърът трябва да познава лично всичките водещи атлети и да е запознат с техните проблеми. Господин Кузманов, "момиченцето от каратето" се казва Ивет Горанова!!! Тя е в световния елит на този спорт от поне 3 години.

Министърът на спорта трябва да защитава атлетите, когато са замесени незаслужено в различни скандали. Така, както ние защитихме българските щангисти през 2015г. и плувците ни през 2021г. Повече информация за това може да получите от ръководството на федерациите.

Трябва ли Красен Кралев да носи „отговорност“ за представянето ни на Олимпийските игри в Токио?

Трябва ли Красен Кралев да носи „отговорност“ за представянето ни на Олимпийските игри в Токио?

Това са фактите

Андрей Кузманов беше назначен за служебен министър, въпреки изключително посредствените резултати на федерацията, на която е президент. Така че за мен е очаквано, че не знае как да носи отговорност за спортистите, чиито имена дори не знае.

Според господин Кузманов ролята на министъра се изразява в това ... да популяризира успехите на спортистите по "интернетите". Срам!

P.S. Името на "министъра на Япония" е Коичи Хагиуда - министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите".