Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни медали на ММС шампионките от Европейското отборно първенство по таекуондо WT за всички възрасти в Истанбул Радина Борисова и Валерия Скапровска, както и техните треньори Христо Михалчев и Николай Главчев. В турската столица страната ни завоюва две титли и общо 13 медала.

"Поздравления за поредния успех, който постигате. Във Вашия спорт се работи изключително сериозно и резултатите от положения труд са видими", заяви Кралев.

Председателят на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев благодари на министъра за оказаната подкрепа и го запозна с бъдещите планове за подготовка на състезателите. Двамата обсъдиха и възможностите за изграждане на Национален център по таекуондо.

Бинев обясни, че Европейското отборно първенство е по-силно състезание от класическия шампионат на Стария континент, защото в него участват всички най-добри клубове и водещите страни в този спорт имат повече представители, което значително увеличава конкуренцията.

Шампионката Валерия Скапровска не успя лично да получи медала си от министър Кралев, тъй като в момента е на лагер в Украйна.

Министър Кралев се срещна с представители на мотоциклетния спорт в България

Министър Кралев се срещна с представители на мотоциклетния спорт в България

Ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм и изявени състезатели благодариха на министъра за финансовата подкрепа от страна на правителството