Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова, треньорът й Атанас Атанасов, кметът на Пловдив Иван Тотев, заместник-министърът на града Георги Титюков и областният управител Здравко Димитров откриха днес обновената атлетическа зала на Спортен клуб по лека атлетика Локомотив-Пловдив.

"Днес е много хубав ден за българската атлетика, защото Пловдив е столицата на българската атлетика. Като правим нещо за Пловдив, го правим за цялата българска атлетика", каза Кралев.

Министърът на младежта и спорта също така коментира и плановете за цялостен ремонт на стадион "Академик".

"В момента си правим сметката да си подсигурим бюджета, защото този ремонт ще излезе около 5 милиона лева. Няма как да започна нещо без да съм сигурен, че ще го завършим. Планът ни е още през следващата година да се справим с ремонта на стадион "Академик", защото смятам, че там е мястото на българската атлетика. В един комплекс с "Асикс Арена" ще стане едно интересно спортно съоръжение. Това е единственият стадион, на който пистата може да се изгради по начин, по който да може да приема големи международни състезания. За мен това е един интересен проект с приоритет, за който се надявам да има резултати още следващата година", каза Кралев.

Министър Кралев откри обновените закрити писти в Пловдив, на които тренират Габриела Петрова и Александра Начева

Министър Кралев откри обновените закрити писти в Пловдив, на които тренират Габриела Петрова и Александра Начева

"Много съм щастлив, че днес откриваме двете закрити писти за лека атлетика в Пловдив"