Българският спортен тотализатор (БСТ) е основният инвеститор и сърцето на българския спорт. Много е трудно да се пресметне точният принос на тотото за българския спорт. Но с изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов изчислихме, че за 60 години дейност приблизителните суми са над 2 милиарда лева, дадени за българския спорт, около 2 милиарда лева, платени данъци и над 5 милиарда печалби, раздадени на български граждани. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на тържеството по повод 60 години Спорт тото.

"Много съм щастлив, че успях да се върна навреме за 60-годишнината на Българския спортен тотализатор. Няма друга институция, която да може да събере на едно място толкова много легенди на българския спорт, български патриоти, които са развявали флага на страната ни в различни държави, спортни ръководители, хора, които водят нашите спортисти към успеха. Всички те са тук, за да отдадат благодарност към най-големия спонсор на българския спорт", заяви министър Кралев. Красен Кралев благодари на всички служители на Българския спортен тотализатор.

"Благодаря и на всеки български гражданин, който участва в игрите на тотализатора, защото всеки лев, даден от наш сънародник и всеки попълнен от него фиш го прави спонсор на българския спорт. Благодаря на всички българи, които предпочитат Спортния тотализатор - те имат частица от всеки един спечелен медал на международните форуми", посочи той. Министърът подчерта, че е било много удобно, когато Българският спортен тотализатор е работил без да има никаква конкуренция от частните оператори.

"В конкуренцията няма нищо лошо - това е мотив и предизвикателство тотото да се развива и да предлага нови и по-разнообразни игри, за да отговаря на потребностите на българския пазар. В последните три години ръководството на Българския спортен тотализатор доказа, че се е адаптирало към новите пазарни условия и аз съм убеден, че ще продължи да подпомага българския спорт в същия обем. Бъдете живи и здрави, успехите тепърва предстоят. Аз съм оптимист за бъдещето на българския спорт", обърна се Красен Кралев към присъстващите.

Най-големите джакпоти, удряни в историята на Българския спортен тотализатор са съответно: 9 472 606; 7 940 616; 7 258 184; 7 095 423; 7 071 231; 6 575 225 лева.

Красен Кралев говори за търга за базите на ЦСКА

Красен Кралев говори за търга за базите на ЦСКА

Вижте какво каза министърът на спорта