Красен Кралев, министър на младежта и спорта във второто и третото правителство на Бойко Борисов и настоящ депутат от квотата на ГЕРБ, бе избран за заместник-председател на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта и за член на Комисията по туризъм по време на заседание на 47-ото Народното събрание.

В свое обръщение в социалните мрежи той заяви, че българският спорт е прекарал "тежки 7 месеца под ръководството на най-безсмисления и некомпетентен спортен министър", визирайки Андрей Кузманов, заемал този пост в служебното правителство на президента Румен Радев.

"Спортът ни прекара тежки 7 месеца под ръководството на най-безсмисления и некомпетентен спортен министър, който сме имали. Ще предстои да положим много усилия, за да възстановим нормалния ритъм на работа в спортния свят. Ще продължа да работя за развитието на българския спорт със същата енергия и усърдие, както го правех в продължение на 6 години и половина в качеството ми на министър на младежта и спорта", обяви Красен Кралев във "Фейсбук".