Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов подкрепи кандидатурата на Русе за Европейски град на спорта за 2016 г.

На официалната пресконференция по обявяването на кандидатурата присъстваха още Джан-Франческо Лупатели - президент на Федерацията на Европейските градове и столици на спорта и нейните членове Лукас Форел и Анатоли Илиев.

„Министерството на младежта и спорта подкрепя кандидатурата на Русе за Европейски град на спорта през 2016 г. Поздравление за направените инвестиции в спортната инфраструктура, именно това е една от стъпките за успех на вашата кандидатура", каза заместник-министър Каменов.

Кметът на Русе Пламен Стоилов изказа специална благодарност на Министерството на младежта и спорта и на евродепутата Андрей Ковачев за оказаната подкрепа при обявяване на кандидатурата.

Русе е единственият български кандидат за 2016 г. В края на месец юли ще стане ясно дали е одобрена кандидатурата на крайдунавския град.

Догодина поне 3 български града са изявили желание да се кандидатират за Европейски град на спорта, сред които са Благоевград, Велико Търново и Стара Загора.