Йордан Йовчев коментира стартиращото утре Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану. Надпреварата ще продължи до неделя, на Гребния канал в Пловдив, а от 19 до 23 юли е Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години.

"Заповядайте, за да се насладим на едни страхотни спортове и страхотни състезания!", призова легендарният гимнастик.

Огранизацията за Европейското първенство по кану-каяк вече приключи и всички се насладиха на откриването, което бе в 19:30 часа. На него присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, президентът на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс и председателят на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев.

Свилен Нейков: Световното по гребане в Пловдив ще е вдъхновение за новото поколение

Свилен Нейков: Световното по гребане в Пловдив ще е вдъхновение за новото поколение

"Да превърнем шампионата в инвестиция за бъдещето на спорта ни"

Откриването на Световното първенство по гребане пък е в 19:00 часа, на 18 юли, в Античния театър.

От 2011 година насам Пловдив е отличен домакин на Европейско първенство по гребане за мъже и жени (2011 г.), Световно първенство по гребане за юноши и девойки и мъже и жени в неолимпийските дисциплини (2012 г.), Световно първенство по гребане за мъже и жени до 23 години (2015 г.) и Европейско първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години (2016 г.).

Догодина предстоят Мондиал за мъже и жени и шампионат на планетата по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години.