Двукратната олимпийска шам­пионка и носителка на още три медала от олимпиади Мария Гроздева ще бъде новият шеф на спортната стрелба. До няколко дни се очаква нейната федерация Български стрелкови съюз да получи отнетия лиценз от централата, ръководена от Камен Шишманов.

"Не може да се каже готова, в смисъл с административен опит. Никога не съм била на ръководна длъжност и нямам опит в това отношение. Но съм готова като лице. Все пак мисля, че с 30 години в този спорт, мога да помогна с доста знания по стрелковата подготовка. Разчитам най-вече на добър екип", заяви пред "Тема: Спорт" - Мария Гроздева.

"С всеобщи усилия смятам, че можем да подобрим доста неща и да тръгнем нагоре. Макар че започваме абсолютно от нула. Мисля, че ще се справим, защото няма един човек, който да гледа интереса си. Става въпрос за една група от хора, които заедно ще решаваме и заедно ще мислим. Хората, които ме познават, знаят, че няма скрито-покрито при мен и никога няма да има подмолни неща.

Не мога да кажа какъв е кокалът. Тепърва ще се види. Няма нищо вкусно и никак не е голям кокалът. Напротив, ще е много трудно и с много нисък бюджет", каза още Гроздева.