Германия победи Аржентина с 3:2 в зрелищен мач от дамското Световно първенство по хокей на трева в Лондон. Двата отбора са сред фаворитите за титлата и германките почти си осигуриха първото място в група "C", даващо място директно на четвъртфинал.

Япония поднесе сензацията на Световното по хокей на трева в Лондон

Япония поднесе сензацията на Световното по хокей на трева в Лондон

Азиатките се наложиха с 2-1 над фаворизираните новозеландки

Хана Габлац откри резултата за Германия в 6-та минута, като материализира превъзходството на Бундестима в първите 15 минути. Флоренсия Хабиф изравни от наказателен корнер в последните секунди на първата част.

Противно на очакванията европейките продължиха да доминират и увеличиха на 3-1, въпреки че направиха серия от пропуски. И отново в последната минута на частта аржентинките отбелязаха, като Мария Ортис подложи стика си на празна врата.

Във втората половина на двубоя темпото остана много високо и южноамериканките бяха на няколко пъти близо до изравняване на резултата. Германките заложих на задържането на топката и това ги доведе до крайния успех.

Англия и САЩ завършиха 1:1 във втората среща за вечерта. Домакините бяха изпълнили до краен предел трибуните на "Лий Вали Хокей енд Тенис Център", но преглътнаха второ разочарование в първенството. Те поведоха чрез Алекс Дансон в 34-та минута, която направи страхотна солова акция през центъра. Радостта им трая само 5 минути, когато в подобна ситуация Ерин Матсон изравни.

Равенството изправя олимпийските шампионки пред отпадане и те ще трябва да търсят задължителна победа в последния си мач срещу изненадата Ирландия. Ирландките, при успех днес срещу Индия, ще спечелят предсрочно група "B", независимо че са предпоследният отбор в схемата на първенството.

Снимка 370335

Източник: GettyImages