ГЕРБ очаква олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски да хвърли оставка днес като общинки съветник в СОС (столичния Общински съвет) от квотата на партията. Според БНТ звездата е готов да го направи.
"Ще подам оставка до няколко часа. Само чакам да се видя с председателя на Общинския съвет, за да му я депозирам", заяви Боевски в интервю за "Топспорт".

Оставката означава, че 33-годишният Боевски, който донесе злато на България в категория до 69 килограма от летните олимпийски игри в Сидни през 2000 г., ще се признае за виновен пред неформалния лидер на своята партия Бойко Борисов. Актът на родения в Кнежа Гълъбин ще е следствие от инцидента със сина му Пол вчера сутринта в класна стая в софийското 18-о СОУ.

Осмокласникът се простреля с газов пистолет в дясното слепоочие при игра на "руска рулетка". Според показания на съученици първо Пол е насочвал оръжието към други деца.

По повод гръмналия скандал Борисов обяви, че разпорежда Боевски да подаде оставката си, ако се докаже вината на Пол. Днес генералът заяви, че отговорността за постъпката на дете се носи от баща му, а не от охранителите в училището.