Генералните директори за спорта в Европейския съюз посетиха Националния стадион "Васил Левски". Там делегацията разгледа Музея на спорта, където главният уредник Катя Иванова запозна гостите с изложените експонати и с най-големите успехи в историята на българския спорт.

След беседата директорите разгледаха съблекалните, трибуните и терена на Националния стадион, където си направиха снимки и научиха подробности за най-интересните събития, които съоръжението е приемало през годините. Те посетиха и катедралния храм-паметник "Св. Александър Невски", като продължиха с пешеходна разходка, на която представители на Министерството на младежта и спорта и екскурзовод им показаха емблематични сгради в центъра на София.

Снимка 361401

Източник: ММС

Гостите са у нас за последните две събития в сферата на спорта в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. Днес и утре е срещата на Генералните директори за спорта в ЕС, а на 12 и 13 юни е конференцията "Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации". Събитията, които ще бъдат в хотел "Маринела", се организират от Министерството на младежта и спорта като са съфинансирани по програма "Еразъм+" на ЕС.

Сред основните цели на срещата на директорите на ЕС по въпросите на спорта е да покаже колко е важно да бъде приета конвенцията "Маколин", която се отнася за манипулиране на спортни състезания. Ще бъде обсъден и въпросът за избора на представители на ЕС в Управителния съвет и Изпълнителния комитет на Световната антидопингова агенция.

Снимка 361402

Източник: ММС

Основна цел на конференцията "Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации" е да се обсъдят гледни точки и обменят мнения за това как, от една страна, традиционните спортове и игри могат да бъдат използвани за по-добра физическа активност на населението, и от друга, иновациите в спорта могат да допринесат за постигането на тези цели.

В рамките на трите дни на събитията в хотел "Маринела" са разположени множество спортни съоръжения, на които отделните федерации демонстрират спецификата на своите спортове. Има и изложба с атрактивни снимки на фотографите Бончук и Костадин Андонови.

ММС пак ще е активен партньор на "Да изчистим България заедно"

ММС пак ще е активен партньор на "Да изчистим България заедно"

"Стигнахме на 20 м под водата. Стигнахме и на 2290 м над морското равнище, което показва, че тази кампания няма предел"