Фондация "Играй с Развитие" ще помага на млади таланти в пет спорта: футбол, баскетбол, волейбол, водна топка и хандбал. Тя е учредена от Александър Александров - главен мениджър на Корпорация "Развитие", и Николай Кръстев - главен редактор на списание "Спринт".

Клубовете ще могат да кандидатстват с проекти, оценявани от 3-4-членни комисии от специалисти в съответните спортове. Крайното и окончателно решение кои проекти ще получат финансиране ще взема Управителният съвет на фондацията.

"Опитваме се да следваме световната практика, че корпорациите трябва да допринасят на обществото, връщайки на хората част от парите за спорт и полезни дейности. Бизнесът печели пари, фондациите събират пари. Това ще направим с фондация "Играй с Развитие". Тя обаче няма да финансира, а ще съфинансира проекти, заяви председателят на фондацията Александър Александров. "Без помощта на съмишленици и партньори и най-добрите намерения ще останат във въздуха."

"Играй с Развитие" дава старт на инициативата с начален капитал от 100 000 лв.

На организираните от фондацията търгове с предмети и екипировка на известни спортисти Александров ще се включи с фланелки на Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

"Фондацията ще съфинансира специално и само детско-юношески клубове най-вече в трите невралгични отсеци - екипировка, тренировъчни лагери и участия в състезания у нас и в чужбина. Практика е в повечето клубове дейността им да се осъществява единствено от таксите, които плащат родителите. Не всички родители обаче имат възможност. Така половината от състезатели са екипирани, голяма част от тях не могат да заминат. Това отбор ли е? Край на тази практика ще се опита сложи фондация "Играй" с Развитие", заяви изпълнителен директор Николай Кръстев.