Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Приселци, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

Празникът се състоя в Основно училище "Петър Берон", в което се проведе открит час по физическо възпитание.

"Европейската седмица на спорта е инициатива, чрез която искаме да покажем колко важен е спортът, че в училище може и трябва да има спорт и той не трябва да бъде само "ден на спорта" или "седмица на спорта", a да се практикува целогодишно, всеки ден. Защото спортът е здраве, защото здравият дух може да съществува само в здраво тяло", каза Андонов в своето приветствие по време на откриването на празника.

Снимка 381927

Източник: ММС

На спортния празник присъства и кметът на Община Аврен - Емануил Манолов, който благодари на зам.-министър Андонов и Министерството на младежта и спорта за посещението и поздрави всички ученици, като ги призова да спортуват повече. Сред гостите на събитието бяха още Иван Иванов - регионален експерт по физическо възпитание и спорт към МОН, Анелия Синабова - главен експерт на Министерството на младежта и спорта за административни области Варна, Шумен и Добрич и Светла Стойкова - директор на дирекция "Образование" към община Аврен.

В Основно училище "Петър Берон" професионални треньори проведоха с децата тренировка по лека атлетика. Мажоретките на училището също показаха своите умения пред заместник-министър Андонов, който връчи специални подаръци на най-добре представилите се ученици и спортни пособия за училището.

Европейска седмица на спорта #BeActive в Панагюрище

Европейска седмица на спорта #BeActive в Панагюрище

Деца от града проведоха часове по физическо възпитание с професионални треньори

По време на посещението си Стоян Андонов проведе среща и с ръководството на Държавното спортно училище "Георги Бенковски" във Варна.

Вчера пък се проведе събитие от Европейската седмица на спорта #BeActive в Нови Пазар. Там главният експерт на Министерството на младежта и спорта за административни области Варна, Шумен и Добрич, Анелия Синабова посети Средно училище "Васил Левски", в което се проведе открит час по физическо възпитание. В спортния празник взеха участие над 100 деца, които демонстрираха своите умения в спортовете футбол и хандбал.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.

Снимка 381926

Източник: ММС

Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС "Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай", който е съфинансиран по Програма "Еразъм +".

#BeActive в град Баня

#BeActive в град Баня

Партниращите организации ще бъдат част от Европейската мрежа за интегриран футбол