Най-добрата ни състезателка Евгения Раданова за осми път в кариерата си получи наградата за спортист на месеца в традиционната анкета на пресклуб България.

Раданова, която в момента лекува контузия на кръста, бе избрана за номер 1 на месец януари, след като спечели сребърен медал на 500 метра на европейското първенство в Торино (Италия).

За Раданова гласуваха 16 спортни редакции, 6 дадоха гласа си за Станка Златева (борба), 4 за Момчил Караилиев (лека атлетика) и 1 глас получи Мария Гроздева (спортна стрелба).

"Искрено искам да благодаря на вас медиите за това, че оценявате всичко, което правя. За мен това има голяма стойност", каза Раданова.

Тя добави, че вече се чувства по-добре и до края на месеца вероятно ще бъде възстановена.

"За моята контузия трябва време. Ще се лекувам общо между 4 и 6 седмици. На практика за мен сезона приключи", добави тя.

В събота и неделя от 10.00 часа на Зимния дворец ще се проведе последното състезание от сезона в шорттрек - държавното първенство, след което ще бъде определен съставът за новия сезон. Раданова няма да участва в първенството. В събота ще са дистанциите 500 и 1500 метра, а в неделя - 1000 метра и
щафетите.

"За нас като цяло сезона беше много успешен", заяви Стойчо Стойчев, заместник-председател на БФКънки.

Той добави, че все още няма яснота около президенския пост във федерацията. Както е известно Албена Денкова иска да напусне поста си.

"Като цяло сезона мина добре, като се изключи контузията на Евгения Раданова. На световното първенство Асен Йорданов се представи най-добре от мъжете като завърши 29-ти в крайното класиране в дебюта си на първенство на планетата, а Марина
Георгиева-Николова записа най-доброто си класиране при жените -
14-то място", каза Юлиян Ангелов, старши треньор на националния
отбор на България.
Той добави,ч е още през януари е направена програмата за
подготовката на отбора за новия сезон като ще има три лагера в
България до юли и след това три лагера в чужбина за подготовка
на лед. Новият сезон в шорттрек също е обезпечен и финансово.