Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова и нейният екип дадоха специална пресконференция, по повод ремонта на Зимния дворец в София.

Брифингът се състоя в Заседателната зала на 5-ия етаж в сградата на ММС.

Ето и основните акценти от изказването на служебния министър, както и ВСИЧКО по темата до момента:

„Разберете, става дума за обществената поръчка от изключително голямо значение. Няма как да останем равнодушни, ако смятаме, че има факт по изпълнението, с който не сме съгласни.

Именно поради това ни несъгласие бе решено да бъде направен спешен одит на възложителя ТД "Академика 2011", както и на самата поръчка по изпълнението на ремонтните дейности.

Помолих представителите на дружеството да преустановят временно действията си по поръчката, но те не го направиха, което налага намесата ни.

Липсват каквито и да било документи и информация за подробностите около това как е била формирана сумата, посочена като необходима за извършване на ремонта. Истината е, че става дума за произволно число. Това не е нормално и е крайно неприемливо. Напълно неоснователна прогнозна стойност. Ще бъдат разходвани обществени средства, а една от основните цели е това да не е така и да не се действа по този начин. Това противоречи на целостта на закона и нарушава обществения интерес.

Решението е да освободя представителите на Управителния съвет на дружеството, заради неизпълнение на поети ангажименти. Ще сезираме днес и главния прокурор по случая. Ще назначим други членове на Съвета на директорите на „Академика 2011", които да разбират какво означава поемане на ангажименти и правилни действия, включващи отчитане към Министерството на спорта. Ако е необходимо ще вземем и други, още по-крайни мерки.

Аз съм човекът, който най-много иска Зимният дворец да си върне славата. Големият въпрос обаче е дали това е нужната цена, за да се случи всичко.

Не съм дошла тук днес с цел реваншизъм. На базата на проблема назначих вътрешен одит, за да ми бъде обяснено всичко в детайли. Видях обаче, че това са хора, с които няма как да продължа работата си".

Както е известно министър Раданова излезе с официална позиция по казуса още вчера, като сподели с медиите разочарованието си от факта, че дружеството-изпълнител на ремонтните дейности е действало зад гърба й и въпреки забележките и рестрикциите й.

Очаквайте подробности!

МНЕНИЕТО НА ЕКСПЕРТИТЕ ПО СЛУЧАЯ ЧЕТЕТЕ ТУК!

КОМЕНТАР по темата четете ТУК!