Янислав Герчев и Даниел Дичев също изразиха мнение по казуса с НСБ "Белмекен". Двама от най-добрите ни джудисти застанаха зад ръководство, персонал и стопанисването на цялата база, пишат колегите ни от boec.bg.

Лекарят на световната борба: "Белмекен" се промени за добро

Лекарят на световната борба: "Белмекен" се промени за добро

Не може да се очаква, че Белмекен ще бъде 5 звезди - там се коват шампиони", написа във "Фейсбук" д-р Стефан Стругаров

"Аз като професионален състезател, който от 15 години посещава Спортната база на Белмекен и голяма част от подготовката ми протича именно там, искам да изкажа своето мнение по въпроса. Базата никога не е била по-правилно стопанисвана досега. Кухнята е на необходимото ниво за нашите нужди. Спортната база и съоръженията са може би едни от най-добрите в България. Условията за тренировки са повече от перфектни. Персоналът винаги е отзивчив и прави всичко възможно ние спортистите да се чувстваме удобно. Който търси лукс и СПА - да отиде във Велинград. Истинският спортист търси условия да тренира, а не да си почива", написа Герчев, в профила си във Facebook.

Даниел Дичев, който е най-добрият ни джудист при 100-килограмовите също излезе с подобна позиция.

Вижте "руината", в която е спал Кубрат Пулев на Белмекен (снимки)

Вижте "руината", в която е спал Кубрат Пулев на Белмекен (снимки)

Действителността се разминава с твърденията на боксьора

"Истинският професионален спортист намира начин за подготовка във всякакви условия! Национална Спортна База "Белмекен" е предпочитано място за подготовка на спортисти от цял свят. Ние българските състезатели сме привилегировани, че я имаме в близост!

На 5.01.2020 год. започна моят подготвителен лагер в базата, който продължи 22 дни. С мен на подготвителен лагер бяха състезатели от Белгия и Япония, които останаха изключително доволни и впечатлени от предоставените ни условия за подготовка.

Благодаря на Илиян Пищиков и на целия персонал на Национална Спортна База Белмекен! Благодаря за прекрасното отношение и професионализъм през годините! Лично за мен, като професионален спортист, който с гордост носи трибагреника на гърдите си, намирам базата за едно изключително място!

Национална Спортна База Белмекен, която се намира на 2050м. надморска височина, предоставя прекрасни условия, както за подготовката, така и за възстановяването ни по нелекият път към Токио" , заяви Дичев в профила си във Facebook.

Илиян Пищиков: Базата в Белмекен е ремонтирана и поддържана

Илиян Пищиков: Базата в Белмекен е ремонтирана и поддържана

"Не смятам, че при нас ще идват да се готвят чужди спортисти, ако условията в базата са лоши и тя се разпада"