Кубрат Пулев разкритикува условията, при които тренират българските спортисти на база "Белмекен". В интервю той заяви, че е престъпно спортната база да се ползва като хижа за събота и неделя и изрази разочарованието си от състоянието на комплекса.

Реална ли е оценката му и какви условия предоставя базата - коментира пред БНТ Илиян Пищиков, ръководител звено Високопланинска спортна база "Белмекен".

Илиян Пищиков: Миналата година беше най-силната за "Белмекен" в последното десетилетие

Шефът на "Белмекен": Миналата година беше най-силната за последното десетилетие

"В основата стои или някой заинтересован да я има тази атака, или му е криво на Пулев, че са поискали от него да си плати"

"Не бих искал да коментирам мнението на Кубрат Пулев, това е неговата гледната точка", заяви Пищиков пред БНТ.

Той обаче категорично подчерта, че базата е ремонтирана и поддържана, като даде за пример поставената над 100 кв. м алуминиева дограма, закупените снегоутъпкващи машини, както и новата сауна в базата.

В спорта изумени от твърденията на Кобрата за "Белмекен"

В спорта изумени от твърденията на Кобрата за "Белмекен"

"Дори на момчетата не им се слизаше"

"Не смятам, че при нас ще идват да се готвят чужди спортисти, ако условията в базата са лоши и тя се разпада", категоричен е Пищиков.

Условията на Белмекен коментираха още Илияна Раева - президент на БФХГ, Георги Аврамчев - президент на Българска федерация по плувни спортове, Петър Касабов - старши треньор на националния отбор по борба за жени и Иван Иванов - старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Те са категорични, че условията на базата са много добри, а спортистите и треньорите се връщат добре подготвени и доволни от престоя си там.

Вижте "руината", в която е спал Кубрат Пулев на Белмекен (снимки)

Вижте "руината", в която е спал Кубрат Пулев на Белмекен (снимки)

Действителността се разминава с твърденията на боксьора