Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев ще получи спортен ИКАР за постижение на годината. Организаторите от Фондация "Български спорт" обявиха номинациите за тази година.

С ИКАР за достойно представяне ще бъдат наградени Иван Йотов (троен световен шампион по стрелба с лък за ветерани със световен рекорд), Мария Оряшкова (световна и европейска шампионка по самбо), Станка Златева (европейска шампионка и носителка на бронз от световно първенство по борба), Явор Христов (световен шампион по стрелба с лък), Мария Гроздева (двойна европейска шампионка по спортна стрелба) и Йордан Йовчев (световен вицешампион и носител на бронз от европейско първенство по спортна гимнастика).

За пробив в световния спорт ще бъде отличен футболистът на ПСВ Айндховен Станислав Манолев. За проспериращи млади спортистище награди ще получат  - Ангел Караньотов (европейски шампион по супермото) и Радослав Янков (световен шампион по сноуборд).

Баскетболистът Тодор Стйоков и волейболистът Пламен Константинов ще бъдат наградени за шампионско дълголетие ще бъдат наградени .

За отбор на годината е избарн - националния тим по волейбол мъже за бронзовия си медал от европейско първенство.

Награда за феърплей посмъртно е присъдена на Божидар Такев. Със специални награди ще бъдат отличени Гергана Бръмова (световен шампион по бадминтон от ОИ за глухи), Камен Минков (световен шампион по лека атлетика за младежи в първенство за хора с увреждания), Иван Стоев (световен шампион по лека атлетика за младежи в първенство за хора с увреждания), Даниела Тодорова (световен шампион по лека атлетика в първенство за хора с увреждания), Йовка Няголова (двоен шампион по лека атлетика от световни игри за ветерани), Розка Станчева (шампион по лека атлетика от световни игри за ветерани).

Церемонията по награждаването ще с проведе на 11 декември от 11:00 часа в Софийската градска художествена галерия.