Монтана посрещна Европейска седмица на спорта с демонстрации по баскетбол, тенис на маса, футбол на малки вратички, бокс, кикбокс, шах, народна топка и теглене на въже. Спортният празник в града бе част от инициативата #BeActiveTour на ЕК.

Събитието се организира от Община Монтана в партньорство с Министерството на младежта и спорта. Целта е да се популяризира спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред подрастващите.

Румен Радев награди българските олимпийци

Румен Радев награди българските олимпийци

Президентът връчи почетен знак и грамота на заслужилите спортисти

В СК "Огоста" над 200 деца от спортни клубове и училищни отбори представиха своята дейност пред жителите на града. Специален поздрав за гостите бяха подготвили мажоретният състав и танцова формация "Денс машин" от Общинския младежки дом в Монтана.

Началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта и ръководител на проекта "Европейска седмица на спорта" Александър Георгиев и кметът на Монтана Златко Живков приветстваха участниците в #BeActive.

"Благодаря на Община Монтана за усилията, които полага за развитието на спорта и популяризирането на физическата активност. Монтана е градът на Йорданка Благоева, Стилиян Петров, шихан Тони Петров и на много изявени спортисти, донесли гордост не само на града, но и на България. Желая Ви да бъдете активни, да спортувате и да постигнете още по-големи успехи от тези шампиони", обърна се към участниците в #BeActiveTour Александър Георгиев и допълни, че инициативата се радва на все по-голяма популярност.

Снимка 548380

Източник: ММС

Кметът Златко Живков с гордост напомни, че Монтана е спортен град и се радва да приема подобни инициативи. Той получи почетен плакет на ММС за оказаната подкрепа при реализирането на инициативата #BeActive Европейска седмица на спорта 2021.

За седма поредна година ММС организира Европейска седмица на спорта

За седма поредна година ММС организира Европейска седмица на спорта

Вижте програмата

Сред гостите на спортния празник бяха още Росица Ангелова и Даниела Маринова от Регионално управление на образованието - Монтана. Събитието се проведе при стриктно спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС. Проектът е съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

Преди старта на #BeActiveTour началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта Александър Георгиев и кметът на Монтана Златко Живков проведоха работна среща.

Утре (30 септември) #BeActiveTour е във Видин.

Изложба на ММС представя българските спортни успехи през 2021 година

Изложба на ММС представя българските спортни успехи през 2021 година

28 фотоса представят най-вълнуващите моменти от Летните олимпийски игри в Токио