Най-значимите български спортни успехи през 2021 година са представени във фотоизложба, разположена в пространството пред Националния дворец на културата.

Тя се организира от Министерството на младежта и спорта, в рамките на инициативата #BeActive Европейска седмица на спорта. 28 фотоса представят най-вълнуващите моменти от Летните олимпийски игри в Токио, както и успешни изяви на наши състезатели.

Гражданите и гостите на София ще могат да усетят най-силните емоции уловени по време на българските успехи в японската столица. Централно място в изложбата имат олимпийската шампионка по бокс Стойка Петрова, ансамбълът по художествена гимнастика и каратистката Ивет Горанова, сребърната медалистка в спортната стрелба Антоанета Костадинова и спечелилите бронзови отличия в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Българските олимпийски мигове са продължени от участията на плувците Йосиф Миладинов и Любомир Епитропов, лекоатлетките Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева и Габриела Петрова, бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, щангистът Христо Христов.

Родните големи постижения през 2021 г. са продължени от сребърните медалисти от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов и Ружди Ружди.

Изложбата представя и някои от най-големите български успeхи на млади наши спортисти. Посетителите ще могат да видят емоционални мигове от участието на националния отбор за юноши до 19 години във финала на Световното първенство по волейбол.

Сред фотографиите е и Мария Оряшкова, която е шесткратна световна и десеткратна европейска шампионка по самбо.

Изложбата ще бъде отворена за посещения до 11 октомври.

За седма поредна година ММС организира Европейска седмица на спорта

За седма поредна година ММС организира Европейска седмица на спорта

Вижте програмата