Продължавам, има още много работа за вършене и още какво да постигна до края на годината. Това заяви при пристигането си в България Божидар Андреев, бронзов медалист от Световното по вдигане на тежести в Патая. На Аерогара София той и неговият треньор Пламен Братойчев бяха посрещнати с букети цветя, много поздравления и желаещи интервюта медии.

"Щастлив съм, че след европейското злато, сега вече имам и медал от Световно първенство. С моя треньор вървим крачка по крачка. В Тайланд беше оспорвана битка и се радвам, че успях да спечеля отличие за България и за родните щанги. Но годината съвсем не е приключила за мен.

Следващия месец ми предстои участие на европейското първенство до 23-годишна възраст в Румъния, след това имам покана за Мемориалния турнир в памет на Наим в Турция и няколко кръга в Бундеслигата. Така че има още работа и още какво да спечеля през 2019-а година," каза бронзовият медалист от Мондиала.

Треньорът Пламен Братойчев не скри задоволството си от представянето на своя състезател и разкри пред медиите през какви трудности е трябвало да преминат за да стигнат до успехите тази година. "Божидар е невероятно талантлив и дисциплиниран щангист, той тепърва ще разкрива още и още от своя потенциал. Подготовката за това световно беше леко нарушена, тъй като веднага след европейската титла Андреев се подложи на лека операция, която трябваше да бъде направена. В Патая тоя се представи отлично, но има още какво да покажем. Само да е здрав," каза още Братойчев.

Божидар Андреев: Постигнах мечтата си, чувството е страхотно!

Божидар Андреев: Постигнах мечтата си, чувството е страхотно!

"Пожелавам го на всеки спортист от България"