Премиерът Бойко Борисов се отказа от покупката на нов правителствен самолет. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет.

Държавата отпуска милиони за спортната инфраструктура в Пловдив

Държавата отпуска милиони за спортната инфраструктура в Пловдив

Очаква се решението да бъде взето на някое от следващите заседания на Министерски съвет

"Не ща ние да купуваме самолет. Дето се вика заради популизма - с риск за живота. Не, няма да си купуваме", каза премиерът.

"Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. Истински ми е мъчно, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7", каза премиерът, а въпросните точки са предвидени в дневния ред решения на МС, които се отнасят до отпускане на допълнителни бюджетни средства.

От думите му стана ясно, че с част от парите, заделени за нов самолет, ще бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив, както и стадион в Шумен.

"Това е единственият областен град, където не сме подпомагали", каза Борисов.

Сумата, която правителството ще отпусне за тази спортна инфраструктура, е в размер на 37 милиона лева.

"25 милиона отиват за училища, които нямат физкултурни салони и децата не играят, трябва да се прекрати неравенството между децата", каза още Борисов.

"С МОН сме одобрили списък с 50 училища. 1300 ученика има в най-голямото одобрено училище в Пловдив. Най-малкото е в Асеновград. 30 000 български деца ще получат равни условия с другите деца", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.