Утре, от 10:00 часа, в хотел "Хилтън" ще бъде даден старт на проекта SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия, информират от Българския олимпийски комитет.

Ръководител на проекта е именно БОК, а партньори са Институтът за спортни науки към Университета на Виена, Университетът Отто фон Гюрике, Магдебург, Македонският олимпийски комитет и Европейската асоциация за университетски спорт, базрана в Словения.

Горанов: Дълбок поклон за вас, момичета!

Горанов: Дълбок поклон за вас, момичета!

"Много изстрадано отличие"

SMART SPORT подкрепя прилагането на насоките на Европейския съюз за дуални кариери на спортисти чрез създаване на международна мрежа от заинтересовани лица, които ще разработят и тестват чрез приложение иновативна програма за дуални кариери на активни спортисти и треньори.

Основна негова цел ще бъде да разработи образователни модули за елитни спортисти и треньори, с цел да повиши техните технологични умения, за да се улесни професионалния им път след приключване на активната спортна кариера. В рамките на проекта ще бъде създадена и онлайн платформа, която не само ще представя и предоставя за ползване алгоритмите на всички най-добри практики и политики за дуални кариери на елитни спортисти. Нейна цел ще бъде и да свърже бизнеса, спортните професионалисти и атлетите и им помогне да израстнат заедно, използвайки смарт технологии.

БОК подкрепи кампанията "Пожелай успех на българските олимпийци"

БОК подкрепи кампанията "Пожелай успех на българските олимпийци"

Похвална инициатива на Йордан Йовчев

В резултат на проекта 75 елитни спортисти от 5 европейски държави ще повишат технологичните си умения чрез участие в онлайн обучения и ще бъдат създадени перспективни партньорства и мрежи от спортни професионалисти в Европа. Това е първият по рода си толкова мащабен проект на БОК, в подкрепа на дуалните кариери на елитни спортисти.