Най-популярната ММА организация в България - TWINS MMA започва годината повече от подобаващо, като ще зарадва феновете на смесените бойни изкуства в страната с 9-ата си поредна гала вечер.

Това ще се случи на фаталния 13-и март, от 20:00 часа, когато традиционната арена за провеждането на битките на мениджърска агенция TWINS MMA - столичната зала "Христо Ботев" ще приеме сблъсъците от първата за годината надпревара.

Вече бяха потвърдени три сблъсъка от програмата на турнира:

Тодор Тодоров срещу Борис Балев в категория до 66кг

Тихомир Благовестов срещу Пламен Бъчваров до 70кг

Бранко Бабачев срещу Александър Илиев до 77кг

Пред Topsport.bg пък организаторите разкриха важна подробност, като оповестиха, че и този път битките няма да минат без международно участие.

Именно в такъв сблъсък ще излезе на ринга и един от основните организатори на бойните гали на мениджърската агенция - Росен Димитров. Треньорът на националния ни отбор по бойно самбо, който е трикратен световен шампион, ще се изправи срещу боец от Дагестан.

Това, което е известно до момента за опонента на Близнака е, че той разчита на тежки удари и гони нокаут срещу съперниците си. В момента се изчаква оформяне на документите му за виза, след което ще бъде съобщено и името на състезателя. Двамата бойци ще се изправят лице в лице, в категория до 77кг.

За да е адекватно подготвен за срещата, Росен провежда спаринги с брат си Румен, Янко Борисов и Петьо Пегелски, които се редуват и влизат със свежи сили във всяка минута на рундовете.

Всичко това се случва под зоркия поглед на Стоян Саладинов - дългогодишен инструктор на специализирания отряд за борба с тероризма и многократен шампион в България, Европа и света.