Основният организатор на предстоящата гала вечер по смесени бойни изкуства TWINS MMA 7 - Росен Димитров бе специален гост в студиото на Topsport.bg.

Близнака коментира състезанието, което ще се проведе в зала „Христо Ботев" на 02.10, сподели какво е мотивирало него и екипа му да променят предварително планираната дата на надпреварата, а не на последно място изрази задоволството си от факта, че „ММА" в България вече не е просто „мръсна", съмнителна абревиатура.

Ето мнението на Димитров по последната тема:

„ММА-ят в България става все по-популярен, това е факт. Да, определено има разлика в отношението на хората към нас. В началото просто обезценяваха спорта ни и това, което правим. Окачествяваха ни като какви ли не и ни причисляваха към всевъзможни кръгове от обществото. Ние обаче, с течение на времето показахме, че всичко това не е вярно и че ползите от ММА-я са много повече от недостатъците. Да, имаме си и плюсовете, и минусите. Но така е и в останалите спортове. Това, че всички в нашите кръгове са от така наречените съмнителна прослойка на обществото, вече няколко пъти бе категорично опровергано от нас.

С успехите идва и спокойствието. Някои от момчетата станаха многократни шампиони както в ММА-я, така и във всеки отделен, индивидуален за тях спорт. Имаме първенци на България и Европа във всевъзможни стилове, което определено повишава кредита на доверие към нас и това, което правим.

Има разлика в някои от познатите ни, които преди време не желаеха много да разговарят с нас, но в момента са по-предразположени. Може да се каже, че в известна степен си заслужихме разпознаваемостта с всичко, което се опитваме да правим за българския спорт. Нека на всеки 3 деца има по едно, което да предпочете спорта пред кафетата и цигарите. Лично за мен това би била една голяма победа.

Да, участвах в няколко благотворителни събития, тъй като неведнъж съм заявявал готовността си да помагам в подобна насока. Винаги бих отделил от времето си, пренебрегвайки всичко останало, за да помогнем на тези, които имат нужда. Едно дете си остава дете, независимо дали живее в скъп апартамент или в приют. Ще се радвам повече популярни личности да следват примера ни в това отношение. Никога не е късно човек да помогне.


Докъде се простират амбициите на TWINS MMA? Надявам се да продължим възходящото си развитие и да радваме феновете на бойните спортове и занапред. Наша гала вечер в САЩ? Ами аз имах възможност да участвам на няколко различни състезания зад граница, включително в Русия, а наблюдавах на живо и мачовете на български „колеги" бойци в САЩ, сред които и победата на Благой в срещата му от „Белатор", състояла се в Лас Вегас.

Защо пък някой ден да не направим едно такова състезание на американска почва? Със сигурност ще ни коства повече средства, но безспорно би спомогнало за популяризирането на българския ММА в чужбина".