Футболните фенове от цяла България, макар и обвинявани, че са пияници и наркомани, продължават да показват сериозна гражданска позиция. Те за пореден път в последните дни ще изкажат тази вечер мнението си за случилото се в Катуница.

Както е известно, там бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, който по-късно почина. Местните хвърлиха вината за убийството върху хора, близки до ромския бос Цар Киро. При протестите пък сърцето на още едно момче - 16 годишният Павел Толев не издържа и така жертвите в Катуница станаха две. Вследствие на това избухнаха бунтове, в които особено дейни бяха именно феновете на различни футболни клубове, но най-вече на Ботев и Локомотив (Пд).

Сега обаче се планира обедение на всички фенове от цялата страна. Протестите няма да бъдат обаче този път в пловдивското село, а във всички по-големи градове на страната. Така, в един час - 19,00 часа, в 13 български града, фенове на различни отбори ще почетат жертвите в Катуница и ще протестират срещу случващото се в последно време.

социалната мрежа Фейсбук се появи група „Да почетем паметта на загиналите момчета в Катуница".

Призивът й гласи: „Нека почетем паметта на загиналите наши сънародници като запалим свещи и развеем българския флаг. Нека покажем, че сме съпричастни към случващото се в държавата ни в последните дни!!!"

Ето и информация за сборните пунктове в градовете:

ВРАЦА 19:00 Пл. Христо Ботев

КАЗАНЛЪК 19:00 "Парк Розариум"

ХАСКОВО - Площад "Съединение" 19.00

СТАРА ЗАГОРА 19:00 - ПРЕД ОБЩИНАТА!

БУРГАС 19:00 Паметник "Альоша"

ПЕРНИК 19:00 площад "Кракра"

ПЛОВДИВ 19:00 - пл. Съединение

СОФИЯ 19:00 - НДК, Пилоните

ВАРНА 19:00 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"

ПАЗАРДЖИК 19.00 - ТОРТАТА!

РУСЕ 19:00 - пл.Свобода, пред общината

ПЛЕВЕН 19:00 - до Часовника

ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 19.00ч. пред общината