Със спортни демонстрации и активности стартира осмото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive. Събитието се проведе в "Арена Асарел" в Панагюрище в партньорство с Община Панагюрище и Асоциацията на местните спортни клубове. Началото на инициативата даде заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков.

"За осма година Министерството на младежта и спорта организира Европейската седмица на спорта. Целта ни е да запалим все повече деца и млади хора към спорта и активния и здравословен начин на живот", заяви заместник-министър Бучков.

Той благодари на всички спортни клубове, които взеха участие в спортния празник и връчи почетен плакет на кмета на Панагюрище Никола Белишки за отличното партньорство при реализирането на тазгодишната кампания.

Присъстващите имаха възможност да видят демонстрации по футбол, хандбал, самбо, джудо, таекуондо, кикбокс, шахмат, волейбол, тенис, тенис на маса и атрактивни изпълнения на спортния клуб по мотоциклетизъм и картинг. На събитието в Панагюрище присъстваха още световната шампионка по самбо Мария Оряшкова и местни успешни спортисти.

През 2022 г. мотото на Европейската седмица на спорта е "Можем да го постигнем заедно - нека се опитаме да бъдем активни", а инициативите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

Весела Лечева: Важно е федерациите да имат хоризонт за работа поне до следващите Игри

Весела Лечева: Важно е федерациите да имат хоризонт за работа поне до следващите Игри

Постоянните обвинения и внушения, че се злоупотребява с публичен ресурс, имат негативен отзвук, коментира тя