Българският спорт се обедини против идеята, която се появи в последните дни за забрана на рекламата на хазартни компании, което би имало катастрофални последици. По-рано днес от БФС излязоха с официална позиция по темата, а сега към тях се присъединиха и представители на баскетбола, волейбола и художествената гимнастика.

"Може би е преекспонирано, трябва да се коригира, да се лимитират параметри, да се прави в определени часови пояси. Ние не може с лека ръка - аз като бъдещ ощетен - да скочим на тази организация. Пълно уважение! Не трябва обаче да злоупотребяваме с думата "дете". Тези хора, които трябва да вземат това решение, първо трябва да помислят какво държавата е помогнала на българския спорт. Аз мога да кажа, че е нула", заяви по този повод Тити Папазов пред БНТ.

"В тези условия няма как да правим спорт. Спортът е социалин феномен. Единствено и само адмирации на всеки, който помага на спорта. Ако не са спонсорите, срамно малкият бюджет за българския спорт, който е натикан в миша дупка, престъпното отношение на всички тези 30 години, категорично никой да не се бие, че е направил нещо за спорта. Никой нищо не е направил за спорта", бясна е президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Ще бъде голям удар за спорта, ако някой мисли, че по този начин може да помогне на някого. Аз смятам, че не може, защото бетинг компаниите си имат своето място в икономиката на България", сподели пък президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

"Бетинг компаниите печелят от спорт. Какво по-естествено от това печалбата да се върне в спортистите, така че да има добавена стойност", смята пък президентът на ВК ЦСКА Александър Попов.