Бойният спектакъл "TWINS MMA 9" се проведе на фаталната дата петък 13-ти и предостави на зрителите, дошли в столичната зала "Христо Ботев", доста интересни сблъсъци.

Пред погледа на над 2 000 фенове на бойните спортове, едни от най-добрите ни бойци влязоха в клетката, за да докажат своите възможности и глад за нови и нови победи.

Организаторите Румен и Росен Димитрови се бяха погрижили турнирът да протече по безупречен начин, като за първи път на тяхна гала бе монтирана и голяма видеостена, на която зрителите можеха да наблюдават на живо всеки един аспект от двубоите.

Битката на вечерта бе двубоят между българския боец Валентин Бенишев и италианеца Дамяно Бертолини. Двамата направиха зрелищен сблъсък, изправил на крака наблюдаващите битката.

Бенишев записа 10-та поредна победа на профи ринга и се очертава като един от предстоящите доминанти в категория до 70 кг. през следващите години.

Росен Димитров изпита доста затруднения по време на двубоя си с Винсент Дел Гуера. Французинът се бе подготвил отлично за двубоя с българина и успяваше да диктува темпото в боя в стойка. Но за пореден път Димитров показа, че да си световен шампион е много повече отколкото да си поредния добър боец. Близнака използваше всяка възможност да свали своя опонент на земята. Така след три рунда на здрава битка съдиите заслужено дадоха победата на Росен.

За първи път през тази година видяхме в действие и Георги Валентинов. Старозагорецът се изправи срещу Клейтън Енрикес. Нашето момче показа огромна класа и не остави никакъв шанс на противника си. Битката мина под безапелационната доминация на Валентинов. За пореден път  21-годишният боец показа, че не спира да се развива и има потенциал да постигне много.

Трябва да отбележим и още нещо интересно, което се случи на снощния спектакъл:

Георги Валентинов бе предизвикан публично пред цялата зала "Христо Ботев" от Бранко Бабачев за двубой по правилата на К1. Бабачев записа две много важни победи в профи бокса, като чрез тях доказа, че боят му в стойка е на много високо ниво и не бива да се подценява.

Ето и всички резултати от турнира, предложени от mma.bg:

Росен Димитров победи Винсент Дел Гуера чрез съдийско решение;

Валентин Бенишев победи Дамяно Бертолини чрез ТКО в третия рунд;

Георги Валентинов победи Клейтън Енрикес чрез съдийско решение;

Бранко Бабачев победи Александър Иванов чрез ТКО в първия рунд;

Цветелин Гергинов победи Денис Давидков чрез съдийско решение;

Тихомир Благовестов победи Пламен Бъчваров чрез събмишън в първия рунд;

Антон Бранков победи Мартин Господинов в първия рунд чрез ТКО;

Борис Балев победи Тодор Тодоров в първия рунд чрез ТКО;