България отнесе конкуренцията в първите 4 дни от провеждащото се в София Европейско първенство по канадска борба.

Страната ни спечели общо 27 медала в зала „Универсиада". В първенството взеха участие 800 спортисти от 30 държави, от цяла Европа. Надпревата бе много оспорвана, но България доказа, че има своите величия в този спорт. Равносметката от първенството е 14 златни, 8 сребърни и 5 брознови медала за българските спортисти.

Безапелационни победи имаше Сашо Андреев. Той участваше в категория „юноши" и „мъже" 75 кг. лява и дясна ръка, като и в двете категории грабна златните отличия. Абсолютно безкомпромисно той победи състезатели от Швеция, Грузия и Русия, като си заслужи 4 златни медала от това първенство.

Димитрина Димитрова също представи България по достоен начин, като взе 4 медала от първенството, 1 златен, 2 сребърни и 1 брознов. Тя се състезава в категория „девойки" и „жени" 55 кг. като във всяка категория успя да вземе медал. В първия ден българката изгуби финалите на лява ръка и спечели сребърен медал.

Неделин Христов, затвърди позициите си като спечели 2 златни медала. Той се състезава в категория „юноши" 70 кг. лява и дясна ръка.

Християн Маринов взе два медала от Европейското първенство. Той се състезава в категория 85 кг. лява и дясна ръка. Българинът взе златния медал след победата си над руснак, на дясна ръка. Мартин Додов също донесе златен медал за България още в първия ден на първенството. ка.

Любен Иванов спечели два медала от Европейското, като се състезава в категория, +100 кг. на дясна и лява ръка.

Христо Делиджаков представи България в категория 70 кг., на лява и дясна ръка. Златен медал му донесе победата срещу руснак на дясна ръка. На лява ръка, Делиджаков взе бронзовия медал от третия ден на първенството след като се изправи срещу българина Георги Гайдарджиев, който от своя страна взе сребърния медал в категорията.

Златен медал, в категория 85 кг. на дясна ръка донесе и Стефан Ленгаров.

Красимир Костадинов се състезава на лява и дясна ръка, 110 кг. Неговото участие в Европейското първенство му донесе златен и сребърен медал.

Георги Цветков направи истински фурор в залата, след като грабна първия си златен медал, на лява ръка от Европейско първенство, в третия ден от състезанията. Той се състезава в тежка категория, +110 кг, лява и дясна ръка.

Бронзов медал от Европейското спечелиха също Георги Георгиев, категория 70 кг. дясна ръка, Пламен Димитров, категория 85 кг. лява ръка, Ваньо Биячев, категория 100 кг. лява ръка.