Меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта ще подпишат Министерството на младежта и спорта на Република България и Агенцията за младежта и спорта на Република Северна Македония.

Това беше уточнено по време на заседание на междуведомствената работна група за сътрудничество между двете държави, което се проведе в Скопие. В него взеха участие министърът на младежта и спорта Радостин Василев и зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов. Текстът на документа вече е уточнен, като Меморандумът ще бъде подписан в края на месец март.

Целта на двете страни е да бъдат укрепени близките отношения между двете държави чрез насърчаване на сътрудничеството в развитието на младежта и спорта на принципа на реципрочност, взаимно разбирателство и полза.

България и Северна Македония ще организират програми за младежки обмен и насърчаване на доброволчески проекти. Ще се работи и по представянето на съвместни проекти пред международните институции.

В областта на спорта Меморандумът засяга обмяната на опит между треньори, експерти, специалист и изследователи. Ще се насърчава и сътрудничеството между спортните организации на двете страни. Текстът засяга и сътрудничество в борбата срещу допинга в спорта, както и улесняването на отношенията между федерации, клубове и всички заинтересовани лица чрез организирането на спортни събития. Освен това ще бъдат обменяни и идеи за модернизация на спортната инфраструктура.

В заседанието на работната група участие взеха още министърът на образованието и науката Николай Денков и министърът на културата Атанас Атанасов.

Радостин Василев отговори на БФС

Радостин Василев отговори на БФС

Ето позицията на ММС