Главният секретар на ММС Асен Марков присъства на представянето на книгата "Олимпийски каталог" в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски". Изданието, което е на български и английски език, съдържа близо 5000 илюстрации, включващи всички медали, факли за пренасяне на олимпийския огън, плакати и атрибути, свързани с Олимпийските игри от Атина 1896 до ПьонгЧанг 2018. Освен тях каталогът дава подробна инфроамция за броя на участващите страни и атлети, неофициалното класиране по медали и българското представяне. Автор на книгата е бившият състезател, треньор и международен съдия по волейбол д-р Веселин Денков.

"За мен е удоволствие да присъствам на представянето на изданието "Олимпийски каталог". Това е един огромен труд и аз искам да поздравя автора д-р Веселин Денков за реализирането на този прекрасен проект, който има международна стойност", заяви Асен Марков.

Той подчерта, че изданието е особено ценно, защото в него е събрана и историята на всяка една от проведените Олимпиади, като е представено и българското участие.

"Ние сме държава с огромни традиции на Олимпийски игри, участници още на първата съвременна Олимпиада в Атина през 1896 г. и носител на 223 олимпийски медала, от които 52 златни. Това е история, която трябва да се помни и да се предава на сегашното поколение български спортисти, за да ги амбицира в преследването на една успешна кариера и достигане резултатите на легендите на нашия спорт", каза главният секретар.

Книгата се издава от специализираната в областта на спортната литература и периодика издателска къща "Тип-топ прес".

Главният секретар на ММС Асен Марков участва в откриването на Световния пробег на мира

Главният секретар на ММС Асен Марков участва в откриването на Световния пробег на мира

Това е най-мащабната и продължителна масова проява, посветена на мира