Изключителен жест направи ръководството на най-модерното спортно съоръжение в България - зала „Арена Армеец". Тя отвори врати за провеждането на 17-ите игри на домовете за деца, лишени от родителски грижи под мотото "Спортът - достъпен за всички деца".

Участие в шампионата взеха 420 деца от 33 дома от цялата страна, които се състезаваха в пет вида спорт - баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на малки врати и бадминтон. Организатори на събитието са Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи и основният партньор на федерацията - Корпоративна Търговска Банка, със съдействието на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Специални гости в зала "Арена Армеец" бяха министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, Калин Каменов - председател на ДАЗД, Димитър Пенев - треньор номер 1 на 20 век по футбол на България, националният отбор по волейбол и световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, които раздадоха автографи на своите почитатели. За радост на участниците националите по волейбол, направиха демонстрация, в която се включиха и децата.

Комплексен победител в турнира станаха децата от ДДЛРГ "Христо Райков" в Габрово. На победителите в отделните дисциплини бяха връчени 120 награди на стойност 10 000 лева.