Световните шампиони при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки ще притесняват конкуренцията в световното фигурно пързаляне поне още година. Това заявиха първенците от Калгари, часове преди да отлетят с българската група за Лозана за битката на София за домакинство на зимните игри през 2014 г.

До края на седмицата ще подновят подготовката си в САЩ, а закъснението е заради мисията им за Лозана. Решаващо се оказала думата на треньорите им -легендарните руснаци Наталия Линичук и Генадий Карпоносов, които са ги убедили, че още има хляб в тях. Единствената промяна в щаба вероятно ще бъде привличането на хореограф.


"Не се залъгваме, че ще ни е лесно, но ще се борим за медали. За два месеца сменихме на няколко пъти мнението си дали да продължим", заяви Денкова. "Решихме да не улесняваме живота на конкуренцията, винаги можем да се откажем", допълни  партньорът на Албена на леда и в живота.


Решаващо за решението на фигуристите се е оказало и финансовото рамо на "Вивател". Мобилният оператор ще пусне за клиентите специални услуги - клипове с три танца на шампионите, и гласови съобщения с гласовете на Албена и Макс.


Двамата са оптимисти, че София ще премине втория тур на битката за домакинството на ЗОИ през 2014 г. "Трудно ни е да даваме прогнози, но винаги мислим за победата", коментира Албена шансовете ни за успех. Натурализираният руснак Стависки пък заяви, че ще подкрепя столицата ни, а не Сочи, и също подчерта, че е оптимист.