Ултрамаратонът "Трявна Ултра 2017" събира знаменитостите в тази сфера, информират организаторите на мащабната надпревара.

64-годишната легенда в планинското бягане на свръх дълги разстояния Любомир Палакарчев ще участва на дистанция 141 км.

Състезанието ще се проведе този уикенд, в централната част на Стара планина. Цели 28 години Палакарчев държеше рекорда за скоростно преминаване на най-дългия туристически маршрут в България - от връх Ком до нос Емине.

Йордан Йовчев: Щастлив съм, че родният ми град е център на световното гребане

Йордан Йовчев: Щастлив съм, че родният ми град е център на световното гребане

"Нека се насладим на страхотни състезания"

"105-ма са регистрираните състезатели в най-тежката дистанция на надпреварата - 141 км, близо 400 ще стартират на 76 км и на 23 км. 30 ще участват в 35-километров пешеходен поход", съобщи Николай Колев, председател на Сдружение АйРън и един от водещите организатори на "Трявна Ултра 2017".

Най-възрастният участник в надпреварата е на 67-години и ще се състезава на 76-километровото трасе. Допълнително около 200 деца и планинари от местните клубове се очаква да се включат в бягането на 3 км, за което записването ще тече на място.

Точно 519 бегачи и скороходци ще застанат на старта в 06:00 часа сутринта на 15-ти юли, на площада пред Община Трявна. В 9:30 часа ще е стартът за дистанцията от 3 км. Най-бързият на 141 км се очаква да финишира за около 20 часа. Всички зрители ще могат да се включат в спортните мероприятия през цялата събота, а вечерта ще има и рок концерт.

Ултрамаратонци , от различни континенти, ще участват в надпреварата.