Десет играчи от сегашния отбор на Спартак (Варна) най-вероятно ще останат в клуба и през следващия сезон в елита. Това са вратарят Никола Виденов, защитниците Радослав Терзиев, Ангел Грънчов и Дмитро Семенив, полузащитниците Йоан Бауренски и Даниел Начев, десния халф-бек Мехмед Сабри, левия външен халф Виктор Митев и нападателите Ивей Ромееш и Ахмед Ахмедов.

Към тях евентуално ще се присъединят Александър Цветков и Румен Руменов, ако се съгласят да подпишат нови договори, както и перспективните нападатели и рожби на "соколите" Александър Александров, Александър Янчев и Даниел Халачев.

Тримата младоци ще получат шанс в летните контроли, като собственикът на клуба Павлин Николов каза, че очаква един или двама от тях да се превърнат в основи футболисти на отбора до края на есенния полусезон.

Клокото до останалите играчи, някои от тях ще бъдат освободени след последния двубой със Спартак (Плевен) в петък, а бъдещето на другите ще бъде решено от новия старши треньор, който се очаква да започне работа до края на месеца.

Играчи на Спартак (Варна) вдъхнаха кураж на контузен юноша

Играчи на Спартак (Варна) вдъхнаха кураж на контузен юноша

Той получи травмата по време на мач на малките "соколи" в Разград