Новият старши-треньор на Спартак (Варна) - Димитър Димитров-Херо бе представен пред медиите и даде първата си пресконференция начело на "соколите". Toй заяви, че основната цел е Спартак да оцелее в елита, като заради това всеки от оставащите мачове до края на efbet Лига е финал за отбора.

"Соколите" се разделят със своя титулярен капитан

"Соколите" се разделят със своя титулярен капитан

И още футболисти ще напуснат Спартак (Варна)

"Град като Варна заслужава да има такъв отбор, силно съм впечатлен от поведението на феновете - това са нещата, които ме накараха да се хвана и да дойда да помогна. Имаше лични причини, поради които не успях да дойда по-рано. Обещах и си го изпълних. Знам, че се хващам в труден момент. На седем точки сме под чертата за спасение. Обещавам, че ще работя сериозно и отговорно за да спасим Спартак.

Работим за селекцията, но предпочитам когато има нещо сигурно да го съобщаваме. Така че, когато нещо има на 100% вие ще го знаете първи.

Снимка 597160

Източник: startphoto.bg

Няма да махам никой от щаба, добавям само Георги Чиликов. Човек, с когото съм работил дълго и му имам пълно доверие. Това е изключително важно. Виждам съм и предателства и много неща.

Ще ни трябва доста сериозна селекция. Аз съм пределно наясно, че тя не може да стане за един трансферен прозорец. Естествено, че всичко съобразявам с финансовата политика на клуба. Наистина ще ни трябва доста сериозна селекция, с която да подобрим отбора. Липсва качествена селекция, без да обвинявам и обиждам потенциала в момента. Това, което отборът играеше досега с идването на Тодор Киселичков, го преценявам като правилно. Всеки треньор трябва да се съобразява с това, което има. Всеки иска да играе като Манчестър Сити, но не всеки разполага с точните играчи.

Здравко Димитров класира Спартак (Варна) на четвъртфиналите за Купата

Здравко Димитров класира Спартак (Варна) на четвъртфиналите за Купата

Труден успех над Чавдар

Всеки треньор предпочита да работи с български футболисти, но въпросът е дали ги има. При нас водим разговори с играчи и от вътрешния и от външния пазар. Помогнах в някои отношения за някои от привлечените играчи. Имах морален ангажимент от август да помагам с каквото мога.

Основната цел е да се спасим. Ще бъде трудно, нашите конкуренти също надграждат. Останем ли, без да казвам силни думи, нашият отбор ще има друго лице. Виждам добри неща направени. Запознах се и с тренировъчния терен. Смятам, че са направени добри неща както за мъжкия тим така и за школата.

Снимка 597159

Източник: startphoto.bg

Всеки един мач ще бъде финал за нас. Трудно може да разчиташ на юноша да изкара цял мач в такъв период. На тях ще им бъде обърнато внимание, след като изпълним целта си.

Опитвал съм да си променя емоциите. На съдиите няма да им позволя да се подиграват със Спартак отсега мога да им кажа", закани се отсега той.

Георги Чиликов започва работа в Спартак (Варна)?

Георги Чиликов започва работа в Спартак (Варна)?

Киселичков е сигурен, че ще попадне в щаба на Херо