Старши треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде мнението си след победата с 4:1 над Добруджа в контролна среща.

"Резултатът не е важен, а поведението и настройката. През първото полувреме излязохме недобре настроени, имаше подценяване, но през второто се подобрихме. Дадохме възможност на повече футболисти, но смятам, че е една полезна проверка.

Спартак (Варна) с категорична победа над Добруджа, германец блести с "хеттрик"

Спартак (Варна) с категорична победа над Добруджа, германец блести с "хеттрик"

Вижте подробности

Основната ни цел е спасение, но ще се опитваме да играем максимално сериозно срещу Лудогорец. Ще бъдем без някои футболисти, имаме двама наказана, а вероятно и Иван Йорданов няма да може да играе. Но въпреки всичко ще се опитаме да се представим максимално достойно.

Ние, ако успеем да решим проблем с реализацията на головете, ще имаме по-различен точков актив. Видяхте и последните срещи - срещу Локомотив имахме доминантност, срещу ЦСКА бяхме равностойни, но липсата на реализация и може би на самочувствие пред гола не ни даде възможност да спечелим мача с Локомотив. Няма да правим друга проверка. През този период ще тренираме само във Варна и ще се готвим. Надяваме се и националите да пристигнат без контузии", заяви Димитров. Той сподели мнението си и за загубата на България с 0:1 от Черна гора.

"Жалко, че загубихме, смятам, че Черна Гора не ни превъзхождаше с нищо, даже е по-слаб отбор. Проблеми имаше, видяха се на терена, но това е работа на спортно-техническото ръководство. Те ще анализират и ще видят нещата. Не трябва да изпадаме в крайности. Трябва да гледаме с оптимизъм, защото ние българите сме малко хора на двете крайности.

Това са квалификациите, в които ще трябва да покажем какво можем. Говори се за някакво подмладяване, аз имам по-друга позиция. В националния отбор подмладяване не трябва да има, а да играят най-добрите, защото това е огледалото на българския футбол, но политиката на ръководството на футболния съюз е малко по-различна. Всеки си има мнение. Аз като българин желая успех на отбора и да зачеркне негативния резултат", коментира Херо.

Димитър Димитров следи внимателно изявите на нападател

Димитър Димитров следи внимателно изявите на нападател

Андриан Димитров играе със завиден успех в Добруджа