Плевенският ОФК Спартак няма да може да разчита на бразилските си полузащитници в утрешния мач срещу Марица. Това съобщи за БТА пресаташето на клуба Димитър Стефанов. Футболистите Бруно Франко и Клаубер Сантана са с документи, които все още са в процедура на изготвяне, за да бъдат картотекирани, уточни той.

В съботния ден Спартак (Плевен) ще бъде домакин на Марица (Пловдив) в среща от първия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига, а двубоят е от 18:30 часа на стадион "Плевен", който е с капацитет от 3000 места и очакванията са феновете да подкрепят силно домакините, каза Стефанов.

Треньорският щаб на Спартак ще може да разчита на всичките си останали футболисти. Според плевенчани, Марица е сред най-силните отбори във Втора лига, защото притежава футболисти с богат опит и добър колектив като цяло. "Ние ще излезем и ще направим възможното да ги победим. Такава ще е нагласата ни за всеки мач", коментира старши треньорът на спартаковци Красимир Бислимов.

"Започваме един дълъг сезон, с много битки и все тежки. Ще ни е трудно в началото, защото повечето от футболистите ни досега са играли на по-ниско ниво. Допълнително затруднение е, че на този етап не можем да използваме Бруно Франко и Клаубер Сантана. С двамата класата на отбора нараства значително. Традициите на Спартак (Плевен) не позволяват да се оплакваме, нито да се страхуваме. Напротив, приемаме предизвикателството и ще направим възможното за изпълним целите си - утвърждаване във Втора лига", допълва Бислимов.

"Спокойното "живуркане" не ни е приоритет. Ще продължаваме да работим за израстването на Спартак и при постигнати добри резултати в хода на първенството, ще търсим класиране", изтъкна старши треньорът на плевенския тим.

Главен съдия на мача в Плевен утре ще бъде Борис Попов - Русе с асистенти Владимир Ташков - Русе и Живко Петров - Варна, а четвърти съдия ще бъде Кристиян Тодоров - Варна. За съдийски наблюдател е разпределен Тихомир Боболов - Велико Търново.

Почина легенда на Спартак (Плевен)

Почина легенда на Спартак (Плевен)

Сашо Върбанов ни напусна