На 82-годишна възраст ни напусна един от най-изявените играчи в историята на Спартак (Плевен) - легендарното дясно крило Сашо Върбанов, съобщава "Плевен утре".

Родом от плевенското село Крета, Върбанов израства в школата на Спартак (Плевен). Докато отбива военната си служба преминава в ЦСКА. Играе предимно за дубъла на "армейците", като записва 1 мач в "А" група през сезон 1958/59, когато с отбора става шампион на България.

През 1959 г. се завръща в Спартак (Плевен). В следващите 10 години е един от най-силните футболисти на тима. Изиграва в първенството общо 236 мача и реализира 68 гола - 175 мача с 55 гола в "А" група и 61 мача с 13 гола в "Б" група.

Спартак (Плевен) удържа Етър във Велико Търново

Спартак (Плевен) удържа Етър във Велико Търново

"Болярите" отново бяха без възстановяващите се Дани Младенов, Здравко Илиев, Георги Александров, Христо Марков и Юлиян Райков

На 30-годишна възраст преминава в новака в "А" група Етър (Велико Търново) през лятото на 1969 г. Играе два сезона за търновци в елитното първенство, като в този период записва 53 мача с 12 гола.

През 1971 г. отново облича екипа на Спартак (Плевен). Остава в състава до 1974 г., когато прекратява кариерата си на 35-годишна възраст. За трите сезона изиграва още 75 мача и вкарва 20 гола в "А" група. По този начин, заедно с първия му престой в Спартак, записва на сметката си общо 250 мача и 75 гола за плевенчани в елита. Това го нарежда на 3-о място по участия и на 2-ро по голове във вечната ранглиста на клуба