Ръководствата на испанските Виляреал и Хетафе отрекоха участие в уговаряне на мач от Ла Лига. Испанските медии съобщиха, че полицията разследва равенството 2:2 между двата отбора от испанското първенство през май миналата година.

"Виляреал и футболистите от представителния отбор искат твърдо да отхвърлят обвиненията и категорично да отрекат, че са участвали в манипулиране на мача срещу Хетафе в последния кръг от миналия сезон. Клубът, както е било винаги, осъжда всякакви действия, които накърняват честността на спорта и подчертава, че във основата на философия му са ценности като прозрачност, етичност, почтеност и феърплей", се казва в официално становище на Виляреал.

Управата на Хетафе също излезе със съобщение по случая, в който се казва, че от клуба искат "категорично да отрекат каквото и да било участие в случая и не приемат подобно поведение".

Вестник "Ел Паис" съобщи, че срещата между двата тима е разследвана като част от операцията "Ойкос", която стартира през миналата година и доведе до ареста на 11 души.

Атлетико (Мадрид) отново под номер три след успех с два гола разлика срещу Виляреал

Атлетико (Мадрид) отново под номер три след успех с два гола разлика срещу Виляреал

Феликс с гол за столичани