Ръководството на Валенсия излезе с изявление по повод обидите на фенове на "прилепите" срещу звездата на Реал (Мадрид) - Винисиус Жуниор.

От клуба, съобщават, че полицията е идентифицирала запалянко, който е показал расистки жестове към бразилеца по време на мача от 35-ия кръг на Ла Лига, който се проведе на стадион "Местая", и работи по координиран начин да идентифицира други възможни участници.

"Тъй като събитията са анализирани, всички налични записи се преглеждат, работим максимално бързо за изясняване на случилото се, за да действаме бързо и решително.

Футболен клуб Валенсия вече е завел дисциплинарно дело, ще приложи максимална строгост към замесените фенове, като ги отстрани от стадиона за цял живот и сътрудничи на полицията и компетентните органи, за да разбере какво се е случило.

Клубът категорично осъжда този вид поведение, което няма място във футбола и което не е в съответствие с ценностите на Валенсия и нейните привърженици.

По този начин потвърждаваме позицията си срещу расизма, действайки със същата решителност, както направихме през 2019 г., когато фен, който показа фашистки жестове и поздрави към феновете на Арсенал на мач от Лига Европа на УЕФА, беше отстранен до живот", се казва в изявлението на Валенсия.

От Реал (Мадрид) сезираха испанската прокуратура

От Реал (Мадрид) сезираха испанската прокуратура

Заради случая с Винисиус