Полузащитникът на Барселона - Серхио Бускетс обяви отказването си от националния отбор на Испания. Халфът е световен шампион с "ла роха" от Мондиала в Южна Африка 2010 и европейски първенец от шампионата на Стария континент през 2012.

С екипа на Испания Бускетс дебютира през 2009-а и е изиграл 143 мача. През 2020-а халфът за първи път изведе тима като капитан, а лентата бе на ръката му и по време на Мондиала в Катар.

"Искам да съобщя, че след почти 15 години и 143 мача дойде време да се сбогувам с националния отбор.

Бих искал да благодаря на всички хора, които ме съпътстваха по този дълъг път. От Висенте дел Боске, който ми даде възможност да започна, до Луис Енрике, който ме накара да се наслаждавам до последната секунда. Благодаря също така на Хулен Лопетеги, Фернандо Йеро и Роберт Морено за доверието, както и на целия им екип.

И, разбира се, на всеки един от моите съотборници, с които се борих, за да се опитаме да отведем отбора там, където заслужаваше, с повече или по-малко успех, но винаги давайки всичко от себе си и с най-голяма гордост.

Не искам да забравя нито един член на тима, който, оставайки на заден план, беше също толкова важен (физиотерапевти, лекари, екипи, делегати, специалисти по хранене, персонал, преса, охранители, шофьори и т.н.) и всички хора и работници, които са минали по пътя ми и са го направили толкова специален. Също и на президенти, мениджъри, спортни директори и на тези, които по един или друг начин са били част от федерацията.

На всички фенове, за ежедневната подкрепа и особено когато нещата не се развиха според очакванията ни. Тогава трябва да сте най-необходими и най-обединени. На всички вас, благодаря!

И разбира се, най-важното, семейството ми. За това, че ме подкрепяше по всяко време и във всичките ми решения и споделяше този път, докато отсъствах много дни и ме караше винаги да се чувствам близо, за да мога да дам най-доброто от себе си.

За мен беше чест да представлявам страната си и да я изведа на върха, да бъда световен и европейски шампион, да бъда капитан и да играя толкова много мачове, с по-голям или по-малък успех, но винаги давайки всичко от себе си и допринасяйки с моята песъчинка, така че всичко да е било възможно най-правилно и че всеки е усетил колко е важен, помагайки на всички и борейки се за една и съща цел, с уникални, незабравими и исторически преживявания".

Серхио Бускетс пожела да напусне Барселона

Серхио Бускетс пожела да напусне Барселона

Още през зимата