Реал Сосиедад оглави класирането в испанското футболно първенство. Това стана факт след победа на тима при визитата на Реал Бетис.

Домакините отстъпиха с 0:3, като за победителите точни бяха Кристиан Португалес Манзанера-Порту, Оярсабал и Янузай.

Първото полувреме започна с добра игра от страна на "зелено-белите", които обаче не успяваха да застрашат сериозно вратата на съперника.

Снимка 501257

Източник: Twitter

Гостуващият отбор пък изчакваше възможности на контраатака в откриващите минути на срещата, но след това увеличи темпото на игра и получи няколко шанса за стигане до първи гол в срещата.

Първоначално това не се случваше, но две минути преди паузата Кристиан Португалес Манзанера бе точен за Сосиедад и даде по-скоро заслужено предимство на състава си в резултата.

Снимка 501260

Източник: Twitter

След паузата и двамата треньори извършиха някои важни корекции в първоначалния си подход към двубоя, като опитаха с една идея да увеличат атакуващата мощ на съставите си на терена.

Снимка 501256

Източник: Twitter

Двайсетина минути преди края се стигна до спорна ситуация, която трябваше да бъде изгледана посредством системата за видеоповторения ВАР. Останаха известни съмнения за игра с ръка и след това за извършен фаул в полето на Сосиедад.

След разглеждане на ситуацията, реферът реши, че дузпа няма и остави играта да продължи.

Снимка 501258

Източник: Twitter

Само 4 минути след това бе отсъден 11-метров наказателен удар, но на отсрещния край от терена. Тук нарушението бе далеч по-ясно и ситуацията не подлежеше на коментар.

Зад топката на бялата точка застана Микел Оярсабал, който стреля по необичаен начин - с лек подскок преди изпълнението си, но подходът му се оказа успешен и топката попадна във вратата.

Снимка 501261

Източник: Twitter

В 88-ата минута влезлият като резерва Аднан Янузай направи ефектно двойно подаване с Исак, след което прати кълбото с всичка сила под горната греда на вратата на съперника за крайното 0:3.

Нова промяна в резултата нямаше и Реал Сосиедад събира актив от 11 точки, с които се изравни с досегашния лидер Виляреал.

Показателите на постигналия успех срещу Бетис тим обаче са по-добри, което означава, че Ла Лига, поне за момента, има своя нов номер едно.

Снимка 501254

Източник: Twitter