Седем футболисти са били подкупени в разследвания за черно тото мач между Валядолид и Валенсия от последния кръг в Ла Лига, завършил с победа 2:0 за "прилепите". Това става ясно от телефонни разговори, публикувани от "Ел Мундо". 

Въпросният двубой е един от деветте, за които се подозира, че са уредени. Заподозрените за престъпната схема са капитанът на Валядолид Борха Фернандес, както и бившите играчи на Реал (Мадрид) Раул Браво и Карлос Аранда.

Тя бяха арестувани през миналата седмица, след което освободени срещу парична гаранция. 

Твърди се, че Браво се е срещнал с Фернандес във Валядолид. Има доказателства за среща на играчи в дома на играча на местния тим Кеко. 

"Седем играчи бяха подкупени, няма повече. Заложи 10 хиляди евро и ще спечелиш 20 хиляди евро", казва Аранда в телефонни разговори. 

На друг запис той се обажда на свой приятел: "Виж, братле, Валенсия ще победи през първото полувреме и през второто, ок? Тоест ще спечели първата част, както и мача. Не да победи, а да вкара два гола в двете полувремена, да спечели първата и втората част (...) Виж, разбираш какво е, никой не бива да разбере, но ти знаеш какво е. Никой. Никой значи никой. Никой, нито твоите приятели, нито някой друг", са думите на Аранда. 

Валенсия спечели срещата с 2:0, като вкара по едно попадение в двете полувремена.

Масови арести в Испания за уреждане на мачове!

Масови арести в Испания за уреждане на мачове!

Акцията се е провела тази сутрин