Селекционерът на националния отбор по футбол на Испания Луис Енрике говори на пресконференция преди решителния сблъсък за първото място в групата на Лигата на нациите срещу Португалия утре. На испанците им трябва само победа, за да завършат първи и да се класират за финалната четворка, която ще се играе между 14 и 19 юни в Нидерландия.

"Мисля, че най-силната линия в отбора ни е защитата, което е много по-различно от мнението на останалите. Защитават всички в отбора ни - от нападателите през халфовете", каза специалистът.

ПСЖ се прицели в Милан Шкриниар

ПСЖ се прицели в Милан Шкриниар

Готови са да дадат 30 милиона евро

"Във футбола вече няма приятелски мачове - всички са официални срещу съперници от твоето ниво. Спечелихме срещу Швейцария като гости през юни, сега загубихме у дома. Имаме седем играчи да възраст до 21 години, които могат да участват на Световното първенство Това не е извинение, а обяснение, че искаме да растем като отбор", добави Енрике.

"Винаги сме отбелязвали силата на Португалия. Това е отбор като Испания - работят много добре с младите. И е по-завършен тим от нас", призна той.

"Аржентина и Бразилия ще бъдат фаворити на Световното първенство в Катар. А кой би казал, че Франция и Англия няма да са фаворити. Ако искате да научите добрите отбори, вижте в класацията на ФИФА кой е спечелил най-много точки в последните месеци", каза още треньорът.

"Независимо кой играе като нападател, ще има същата задача. Независимо дали това е Мората, Борха или Асенсио. Всеки си има свой профил, но това не променя идеята ни как да играем. Ще видим утре как можем да затрудним най-много Португалия", обясни Луис Енрике.