Испанската прокуратура се противопоставя на обжалването на защитата на Дани Алвеш той да бъде освободен под гаранция, докато продължава разследването срещу футболиста по обвинения в сексуално посегателство, съобщава АП.

Адвокатите на Алвеш подадоха жалбата миналата седмица, като казаха, че бразилецът се е съгласил да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, ако бъде освободен.

Дани Алвеш отказа да се срещне със съпругата си в затвора

Дани Алвеш отказа да се срещне със съпругата си в затвора

Йоана Санц подаде молба за развод от Дани Алвеш

Алвес също ще докладва на съда и на властите толкова често, колкото е необходимо, включително всеки ден, и няма да се приближава на по-малко от 500 метра от обвинителя, от нейния дом или работно място.

Прокурорите казаха в понеделник, че има опасност Алвеш да се укрие, ако бъде освободен.

Бразилецът беше временно задържан през януари, след като беше обвинен в сексуално насилие над жена в нощен клуб на 30 декември. Той отрече да е извършил нарушение.

Дани Алвеш от затвора: И това ще мине, нищо не ме плаши

Дани Алвеш от затвора: И това ще мине, нищо не ме плаши

"Преодолявал съм много трудни и сложни ситуации в живота"

Съдия нареди Алвеш да влезе в предварителен арест в затвор край каталунската столица без право на гаранция, след като анализира първоначалното разследване от властите и изслуша показанията на играча, на предполагаемата жертва и на свидетел.

39-годишният бразилец е най-титулуваният футболист с 42 трофея, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия. Той игра на третото си Световно първенство миналата година в Катар.

Жената на Дани Алвеш: Загубих двете единствени опори в живота си

Жената на Дани Алвеш: Загубих двете единствени опори в живота си

"Моля журналистите да проявят малко състрадание, вместо да търсят новини в чуждата болка"