Трима български тенисисти получиха уникалната възможност да играят на силния турнир от категория ATP 250 Sofia Open 2021. Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров получиха "уайлд кард" за основната схема и ще участват в шестото издание на турнира в София от 26 септември до 3 октомври в "Арена Армеец".

Благодарение на привилегията България да има свой турнир от световния тур, талантливите български тенисисти се включват директно в надпреварата с част от най-големите звезди от световния тенис елит.

Има шанс Sofia Open  да бъде с публика

Има шанс Sofia Open да бъде с публика

Правят всичко възможно

Втората ракета на България Димитър Кузманов се впуска за шести път с "уайлд кард" в приключението Sofia Open. 27-годишният пловдивчанин прави най-силният сезон в кариерата си, като достигна №228 в световната ранглиста. Мико игра квалификации на три от турнирите от Големия шлем, а през март достигна първия си финал на "Чалънджър" в Задар (Хърватия).

Адриан Андреев за четвърта поредна година ще играе в основната схема, след като през 2017 г., едва 15-годишен, участва в квалификациите в София. През 2018-а Андреев стана първият играч, роден през този век, който участва в основната схема на турнир от календара на ATP, благодарение на Българската федерация по тенис и организаторите на Sofia Open. В момента Адриан заема върховото в кариерата си място под №319 в ранглистата, като два пъти мина първи кръг на турнири от календара на АТР.

Четвъртфиналист от US Open ще играе квалификации на Sofia Open

Четвъртфиналист от US Open ще играе квалификации на Sofia Open

Ботик ван де Зандсхулп заяви участие

Александър Лазаров бе приятната изненада за българската публика през 2019 г., когато спечели квалификациите с победи над двама от фаворитите в пресявките, за да стигне до мач в основната схема срещу един от детските си идоли Фернандо Вердаско. Това ще е пета изява и за 23-годишния Лазаров на ATP турнира в София и общо трето участие в основната схема. През юли Алекс спечели титлата на турнир на ITF в Телави (Грузия) и достигна рекорден в кариерата си ранкниг от №461.

Още двама българи ще участва в надпреварата на сингъл, след като Александър Донски и Симон Антъни Иванов получиха "уайлд кард" за квалификациите.

Предстои да бъдат обявени участващите с "уайлд кард" и за турнира при двойките на Sofia Open 2021.

Пол Макнами: Sofia Open е трамплин за българските тенисисти

Пол Макнами: Sofia Open е трамплин за българските тенисисти

"Значимостта на Sofia Open е безспорна"

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста, двама бивши шампиони в София и носител на титла от "Големия шлем" са сред потвърдилите участие в основната схема на сингъл на шестото издание на Sofia Open. Надпреварата от категория ATP 250 ше се проведе от 26 септември до 3 октомври в "Арена Армеец".

Сред звездите на Sofia Open 2021 са изкачилият се до ケ14 миналогодишен шампион на българска земя Яник Синер, завоювал историческата си първа титла именно в София, първият шампион на Sofia Open Роберто Баутиста Агут, един от най-големите шоумени в съвременния тенис Гаел Монфис, носителят на пет титли от тура и ракета номер 1 на Австралия Алекс де Минор, както и шампионът на US Open от 2014 г. Марин Чилич.

Трима от Топ 20, двама шампиони и носител на титла от “Големия шлем“ в списъка с участниците на Sofia Open

Трима от Топ 20, двама шампиони и носител на титла от “Големия шлем“ в списъка с участниците на Sofia Open

Без Гришо в това число