Александър Лазаров обяви, че всички тенисисти, с които разговаря, са впечатлени от българския турнир Sofia Open и с удоволствие ще се върнат пак у нас.

Алекс се включи с коментар към публикация на официалния профил на Sofia Open в "Инстаграм", че и актуалната световна ранглиста е поредно доказателство за класата на турнира в София, определян като най-силния за годината от категорията АТР 250 - трима от участниците през февруари са в топ 10 в света, седем - в топ 20 и девет - в топ 30.

"Всеки един тенисист, с когато съм си говорил по време или след турнира в София, потвърждава всичко това и с удоволствие би се върнал и следващата година.

Мисля, че всеки един от нас трябва да бъде горд и щастлив, че имаме такъв турнир в България!

Снимка 404263

Източник: LAP.bg

Ще се видим догодина", коментира Алекс Лазаров, цитиран от "24 часа".

Конкретният повод за коментара му бе фактът за прогреса на тенисисти, играли в София през февруари. Участниците в Sofia Open 2019 продължават изкачването си в световната ранглиста. След третия турнир от "Големият шлем" - "Уимбълдън", вече трима от игралите в София са в Топ 10 на света. Това е поредно доказателство за класата на българския турнир, неслучайно определян за най-добрия от сериите АТР 250 за годината.

Sofia Open с по-голям шанс да води в България най-големите тенис звезди

Sofia Open с по-голям шанс да води в България най-големите тенис звезди

Турнирът вече ще е през септември